En present

En present till den vackra tjej som fyllde år förra veckan. Bara att klistra och klippa och rama in :)

En liten flytt tillbaka i tiden del 2

Lite fler bilder på fina Lisa. De redan upplagda bilderna kan ni se här :)

Söta saker i liten form

Jag har gjort små bakelser i mini format i "Fimo soft" lera. Man bakar dom och sätter in dom i ugnen, precis som riktiga bakelser!
Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska ha dom till, kanske bara till att titta på, i ett halsband, eller sätta på en ring som en vän gav förslag till.

En styck tygväska

Den här väskan sydde jag för ett tag sen, jag har kämpat med att ta en bild på den men jag tycker inte  bilderna har visat hur den ser ut, men nu gör jag ett försök!
'
Att sy en tygväska är väldigt lätt, det är egentligen bara att ta ett tyg och vika dubbelt och sy! Ungefär hur jag har sytt rosetten kan du titta här.

En liten flytt tillbaka i tiden...

Detta är min otroligt vackra vän Lisa som jag fick förmånen att fota lite i sommras.
Visst är det häftigt att lite rött läppstift, en sjal och en soffa kan göra att det känns som att man hoppar flera år tillbaka i tiden!

En groda


Festival Handwipes

Den här söta lilla burken burken fick jag av en underbar vän som tillbringade lite av sommaren i England :)
Det är alltså våtservetter som är meningen att man ska ha med sig på festival, mycket smart väldigt söt uppfinning!

"Ingen kan vara nere med en ballong"


Carolina Wallin Pérez

 

Vill tipsa om denna tjej, Carolina Wallin Pérez. Hon har gjort ett album som heter Pärlor och Svin som är en coverplatta med bara Kent låtar fast i lite jazz stil. Jag är inget stort fan av Kent men tycker verkligen om en del av låtarna,  min favorit är Pärlor. Så ta dig i kragen och lyssna på några av hennes låtar genom att klicka på bilden!


Drömmar om Paris...

Härliga dagar med fint väder längtar jag lite till Paris, denna fina stad...  Detta är min, kanske lite naiva, bild av Paris...

TJO!

Dom senaste dagarna har jag sysselsatt mig lite med att skära ut bokstäver i pappa och klä in dom i finfint papper!
Även min katt tyckte detta var en rolig sysselsättning...
Vad jag ska ha just dom här bokstäverna har jag inte riktigt bestämt än, men fina att ta kort på är dom.
Ibland skulle man behöva fler händer än två..
TJO!

En promenad i somras

Med ett par fina flickor.

Söndagens Pyssel

Hittade en liten söt guldram i en byrålåda som jag inte öppnat på ett tag. Den blev ett litet halsband, tillsammans med en svartvit bild som jag hittade i en burk på mitt sommarställe. Det är min absoluta favoritbild, jag har ingen aning om vem det är på men jag bara älskar den. Jag skrev bara ut bilden på vanligt papper och satte in den och fäste ett svart band på så att jag kunde ha den runt halsen.

Vad man kan hitta i en väska...

Jag har en liten hemlig passion att gräva i gamla grejer. På mitt sommarställe finns det väskor, byrolådor och kistor som kanske inte har öppnats på flera år innan jag öppnade dom. Jag älskar att hitta gammla grejer, fundera på vems dom var vad dom användes till. Hitta på en liten historia bakom varje liten pryl...
Ett gammalt pennskrin som inte betyder något just nu, men för massa år sedan användes flitigt varje dag. Av någon som är precis som vi bara född några år tidigare.
Gammla affischer med blommor och reklam som man inte kan hitta någon annanstans utom de gömda och bortglömda gömställena, där ingen har någon aning om vad som finns.

Hur man pimpar en almenacka!

I våran skola får vi gymnasiealmenackor som är rätt bra men rätt fullproppade med reklam,
och för att göra den lite roligare så tänkte jag piffa till den lite :) det jag använde var:
1 st almenacka
1 st fotocollage
1 st bakgrundspapper
1 st limpistol
1 st gemomskinlig plast
Jag gjorde ett litet collage av lite fina bilder i photoshop som jag sedan beställde.
Det tar lite tid men det blir rätt fint :) Min bild blev lite för liten för att täcka hela ytan så jag använde ett lila papper som bakgrund.
Sen för att inte att fotot ska bli helt förstört så använde jag genomskinlig plast utanpå som är självhäftande som jag bara klistrade på.
Och ta da!! Färdigt!

Ljuslyktor av fetaostburkar

Jag älskar fetaost, och det gör att vi har ganska många fetaostburkar hemma. Så jag tänkte att man kunde ta lite användning av dom :)
Så de blev ett par ljuslyktor, jättejättelätt! Diska ur burkarna, lägg ner stenar, pärlor funkar också, limma på en spets och stoppa ner ett ljus, och som extra kan man limma på en liten rosett! klart!

En fin lista

Här kommer en liten fin spellista med musik som man kan lyssna på när man är sugen på fin lite sådär lagom sentimental musik :) klicka på bilden för att lyssna!

Billiga pysselknep för fattiga studenter del 1

Som många andra tycker jag om att pyssla men ifall man ska köpa pysselgrejer är det rätt dyrt. En del grejer måste man ju köpa men vissa grejer finns på närmare och billigare håll än vad man tror!
Sidenband eller band överhuvudtaget använder jag rätt ofta, till kort, smycken bland annat. Och nästan alltid när man köper klänningar eller toppar av olika slag sitter det sådana band vid axlarna så att man ska hänga upp dem på glagar utan att kläderna ramlar av. Men jag brukar ofta klippa av dom ändå för att dom är mest irriterande tycker jag, men väldigt fina att använda till annat :)
Man kan pimpa upp det mesta med små band, små rosetter finns ju på ganska mycket. Ett klädesplagg, ett par skor, grattiskort, anteckningsblock, det är mycket dom här små krabaterna kan användas till.

En liten del av mitt rum...

Istället för en vanlig kruka är det lite roligare med en kaffekanna :)

Magi


Hej Hopp!

Kul att du tittar in här på något som börjar likna min blogg :)
Ska försöka att få den här lilla presentationen att inte likna en brevvänsannons men vi får väl se hur det går!
Jag heter Erika och är sjutton år, jag är ganska kreativ och det är väl lite därför jag skaffat den här bloggen för att få lite utlopp för min kreativitet. Jag älskar musik, foto, dans och olika sorters pyssel! Någon dans blir det nog inte här men dom andra intressena kommer ni få en liten del av om ni kommer hit ibland...

bloglovin
RSS 2.0